Search
Close this search box.

Biobränslet är som etanolen

  Då var det etanol som skulle rädda världens klimat, nu är det biobränsle. Med samma nedslående resultat - när fler och fler bönder odlar biobränslen, för allt kan inte göras på avfall och spill, odlas mindre och mindre mat för att det inte är lönsamt nog. Trots att vi kommer behöva mer matproduktion, inte mindre.  I en artikel i Nature konstaterar forskare just detta.  Vi behöver 40-60 % mer spannmål och 70 % mer mjölkproduktion och kött fram till 2050. Då kan inte bönderna istället odla biobränsle.    Om EU tar så mycket som 20 % av sin åkerarel för att odla subventionerade biobränslen efterfrågade på grund av politiska beslut pådrivande av klimatrörelsen kommer samma åkrar inte odla...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon