Sök
Stäng denna sökruta.

Datacenter kan ta 20 % av ny energi

  2017 ville Stefan Löfven kännas modern och i tiden och hans regering beslutade därför att satsa på datacenter. Sverige skulle, återigen, bli världsledande. Han och Mikael DAmberg åkte till och med till Kina för att försöka locka Alibaba att förlägga sitt nya datacenter just i Sverige.  Man lockade inte bara med kallt väder, som kyler av anläggningarna och minskar behover av kylsystem utan även skattefrihet.    Regeringen ville locka hit företag och skattebetalarna skulle därför sponsra, genom att energiskatten rabatterades kraftigt. De skickade dessutom brev direkt till olika företag.  "We are ready for business" stod det säljbrevet som undertecknades av Lövin, Damberg och Baylan. Inte alls pinsamt.    320-350 miljoner per år i förlorade skatteintäkter beräknade regeringen själva...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon