Search
Close this search box.

Problemen med månggiften

  Det finns många saker man inte trodde man skulle diskutera för tjugo år sedan men migrationen lett till det. Saker som inte funnits som en fråga i Sverige. Månggifte till exempel.  Plötsligt dyker det upp en rad utlandsfödda familjer som består av en man och två eller fler fruar, och jättemånga barn. Idag är det fortfarande inte förbjudet att ha flera fruar, om du gifte dig med dem utomlands. Vilket är jättekonstigt, då våra system bygger på det förbud Sverige har mot månggifte.  Skatteverket släppte 2019 en rapport om de här märkliga familjerna och konstaterade att det då fanns knappt 170 män som har två eller flera fruar, och de är gifta med totalt 354 personer.    Men...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon