Sök
Stäng denna sökruta.

Så här drevs migrationsvolymerna

  Som skrev igår så är push- och pullfaktorer centrala inom all form av migrations, det vet forskare sedan länge. Olika saker påverkar vilka länder migranter önskar att bo i. Sverige, som ju ligger längst bort och är kallast och mörkast, har länge haft såväl generösa bidragsregler som EU:s mest generösa migrationsregler som pull-faktorer.  Jag har gått igenom 2000-talets migration för att identifiera vad som orsakat att Sverige tog emot 800 000 asylansökningar bara sedan 2011 och idag är det land i EU som har högst andel utlandsfödda bland befolkningen.  En av våra stora invandrargrupper är irakier, det var innan somalier och syrier hittade till Sverige i stora grupper.  Mellan 1984 och 1999 sökte sig totalt 31 160 irakier...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon