Häng inte läpp, högern!

 

Det verkar vara en trend, att när Socialdemokraterna är i opposition så har de som bäst resultat. Är inte det intressant? Drömsiffran 38 % har nämligen Maktpartiet inte kommit närheten av i val på decennier. De har istället i praktiken tappat varje val. Men mellan valen, framför allt efter ett val de förlorat brukar de gå som allra bäst. 

Det är som om väljarna vill säga att hey, ni är bäst på avstånd. Utan makt. 

 

 

Ändå deppar såklart högern. För att det givetvis är oförtjänt. Magdalena Andersson höll klaffen hela valrörelsen, vägrade ta debatter mot Kristersson under hela den otroligt långa 9-månadersperioden hon regerade och sprang omkring i dyra italienska röda look alike bowlingsskor och försökte se mysig ut, utan att prata politik hela valet. Det lönade sig också och S fick över 30 %. Utan att någon väljare förstod vad sossarna vill göra. 

Ju mindre politik sossar pratar desto högre siffror som det verkar. 

Men vänstern, i symbios med media, vill ju direkt efter ett val då högern vinner sätta bilden över hur otroligt kassa de är. 

Och Moderater är erkänt dåligt självförtroende, de deppar direkt. Men den här mandatperioden har oavsett hur siffrorna sett ut inte bestått i den märkliga naivitet som Nya Moderaterna uppvisade utan här har man dragit igång direkt med kärnkraft, medborgarskap, högre straff och förbud mot sosselotterier så ambitionen och takten är hög. Tyvärr brukar väljare gnälla, inte minst högerns egna. 

Vi i högern har nämligen begåvats med synnerligen gnälliga och illojala väljare som inte besitter en chans att hugga mot de egna medan sossarna håller tätt tätt tätt. Ingen ifrågasätter den stora ledaren eller dess ofattbara vishet. 

Mitt meddelande är därför – gaska upp er!

Så här såg det ut när personen som sedermera blev den statsminister som haft högst förtroende av alla genom tiderna och valdes om för en andra mandatperiod bara hade suttit 9 månader typ. 

Reinfeldt tappade 7,6 % mot Högerregeringens 5,3 % sin första maj-mätning i SCB.

Wikström arbetar för övrigt för Vänsterpartiet. 

 

 Kommer ni ihåg vilket partiledargeni det var som sossarna då hade och som fick all den där ökningen?

Mona Sahlin. Ihop med Lars Ohly för Vänsterpartiet som också ökade. 

Efter valet 2010 tappade återigen Alliansen och då ville sossarna byta partiledare, till Håkan Juholt. Som väl är den enda som lyckats få superlåga siffror i opposition när en högerregering sitter i Rosenbad, han var nere på 24 % och vände innan han fick gå. 

Tidö-partierna har inte ens hunnit bli varma i kläderna än och har en lång lista av mycket efterlängtade reformer som de kommer införa innan nästa val och det finns gott om tid att förbereda sig för att vinna även 2026. Sossarna är erkänt kassa i opposition, Magdalena Andersson har redan i sin första partiledardebatt som oppositionsledare börjat skrika, bli arg och kräva att folk håller tyst och de har inga politiska förslag. 

Hur mycket politik kommer de utveckla när de ser 38 % hägra som ett vattenhål i Sahara tror ni?

Det är bara bra att de luras att tro att det är verkliga siffror. Regeringen fick dessutom ett land i kaos i en raserad ekonomi i arv, där inflationen skenat på grund av elpriserna som orsakats av nedlagd kärnkraft och chockhöjda kostnader för landets bönder. 

Högern måste sluta hänga läpp. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!