Sök
Stäng denna sökruta.

Vänsterfästet Köping tar bort barnens mjölk

 

Idag kom nyheten som alla som deltar i sosse-kampanjen ”hungriga barn” längtat efter  – en kommun tar nu bort mjölken för skolbarnen. Det lär bli bra bensin på den brasan. 

300 000 kronor kostar mjölken som nu alla barn i Köping inte kommer att få längre, vilket givetvis drabbar de fattigaste barnen hårdast. Har då Köping verkligen inga pengar?

Givetvis, de vill bara inte lägga dem på mjölk. Utan på bandy.

För bara ett år sedan bestämde samma kommunalråd från sossarna att Köpings skattebetalare ska betala 22,5 miljoner på en ny bandyrink. 

Trots att de 2016 beslutade sig för att inte bygga nytt och trots att de när de ändrade sig först tänkte lägga 10 miljoner kronor blev det 120 % högre slutnota för invånarna, som givetvis inte tillfrågats om de vill ha en ny bandyrink. 

Köping har också haft spenderbyxorna för ett nytt badhus, som landade på 400 miljoner kronor. Fast budgeten var 370 miljoner kronor, så 30 miljoner kronor extra . 

 

 

Eller både badhus och idrottshall, där kommunen passar på att också bygga och äga ett café och ett gym. Man lyxade också till det som ni kan se, med relax inklusive en exklusiv aufgassbastu (en bastu med väldoftande luftströmmar) och en 80 meter lång vattenrutschbana..

 

Invånarna i Köping får ingen mjölk i skolan men de har istället fått en bandyrink inte ens politikerna ville bygga från början och en bastu med väldoftande luftströmmar. 

Mjölken kostar en promille av vad skrytbygget badhuset kostade. 

Köping är en av vänstern starka bastioner, de har styrt Köping längre än kommunisterna styrde över Sovjet. Med tanke på hur misskött kommunen är verkar det dock underligt hur de fortsatt kan få makt val efter val. Senaste valet röstade dock väljarna bort dem, efter 90 år. 

 

Men underskatt aldrig Maktpartiet och hur de jobbar. Redan efter några veckor lyckades de slå in en kil i borgerligheten och KD hoppade över skranket. Vips så var de styrande igen. 

 

 

Problemet är dock givetvis inte mjölken utan att sossefästet är en av landets alla misskötta vänsterkommuner.

De har redan en av landets högsta kommunalskatter och är en av kommunerna som vägrar låta sina medborgare få valfrihet i välfärden genom LOV. 

 

De har också skapat en sådan toxisk miljö gentemot de få företag som vill vara där, i alla branscher, att 43 % av företagen uppger att de gärna inte vill lämna in klagomål till kommunen på grund av risken för andra slags repressalier. 

 

Skälet varför de vinner val ligger förmodligen i de här siffrorna – 17 % av befolkningen lever på bidrag och eftersom arbetarpartiet numera är Bidragspartiet får de stora mängder röster från just den här gruppen. 

 

Kommer media då fråga Köpings kommuner varför de har råd med flera enorma idrottsinvesteringar sedan 2018 men inte råd med mjölk?

Självklart inte utan här ska inga sossar någonsin få jobbiga frågor om prioriteringar i kommuner utan de lär fortsätta med skrytbyggen och sedan dra ner på mat till de minsta och de svagaste. Gissar att gamlingarna i Köping förmodligen är näste man till rakning vad gäller budgetnedskärningar. 

Men givetvis unnar vi politikerna att ta några invigningsskär på den nya flotta bandyrinken i sina  hockeybockey-skridskor. Något annat vore snålt. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!