Sök
Stäng denna sökruta.

Sosse-styrningen av universiteten

  Nyligen har regeringen fattat beslut om att korta ner perioden folk sitter i styrelserna för universitet, tillfälligt ska sägas. Och börjat utse nya ledamöter och ordförande. Skälet är det nya säkerhetsläget men kritiken kom direkt.  Det kallades direkt för att "politisera akademin".  Som fackförbundet SULF (som organiserar lärare och forskare på högskolor) som var fort ute till exempel.  Stämmer det här? Vill verkligen regeringen nu styra universiteten politiskt? Är universiteten ens oberoende politiskt idag? Jag blev tvungen att. kolla eftersom jag vet att sossarna alltid placerar ut sina egna överallt i samhället och jag hittade givetvis en uppsjö av universitet som redan styrs politiskt, av ett enda parti eftersom övriga ledamöter är opolitiska. Såklart. De vill ju inte...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon