Sök
Stäng denna sökruta.

Miljöpartiet ödelägger Gamla stan

 

Alla som har läst böckerna Bellman Noir av Nicklas Natt Och Dag som Stockholm på 1790-talet får en levande bild om hur Stockholm var då som stad och hur central Gamla stan var i detta myller av människor, djur och bokstavlig skit som staden bestod av då. Knarriga broar eller roddarmadamer tog folk och varor över vattendragen kors och tvärs. 1880 bodde det 13 000 personer i Gamla stan, idag bor det drygt 3 000 bara.

Stadsdelen är vår kanske största attraktion för turister och det var här Stockholm grundades. Idag finns 14 hotell och över 180 restauranger, barer och caféer där (inklusive Riddarholmen).

 

Men eftersom Miljöpartiet aldrig bryr sig om vare sig verkligheten eller konsekvenser utan bara är intresserade av symbolpolitik tänker de köra över fakta igen och införa landets hårdaste miljözon precis där.

Det enda som bekymrar dem nu är möjligheten att även stänga trafiken på Munkbron och Skeppsbron också för allt utom för elbilar, gasbilar och bränslecellsbilar. Vips skulle Nordens Venedig, som är helt beroende av alla broar mellan öarna, få en ytterligare trafikinfarkt dessutom när all, och då menar jag all, trafik tvingas göra andra vägar till Södermalm och city. 

Det borde vara förbjudet att vara så här verklighetsfrånvänd men eftersom MP byggt hela sitt politiska liv på att vara emot verkligheten är det detta Stockholmarna får nu när en majoritet tyvärr röstat fram dem.

Gamla stan är idag framför allt ett slags utomhusmuseum för turister och det är många företagare som försörjer sig på det, varför så många krogar och hotell ligger just där medan antalet som vill bo där är få idag.  

Dessa behöver leveranser flera gånger i veckan och stadsdelen är trots sitt namn stor till ytan, det tar en stund att gå genom den från norr till söder. Jag tror inte en enda miljöpartist förstår hur mycket varor en enda restaurang som serverar alkohol behöver och vad detta väger. 

 

Jag utgår tyvärr från att MP kommer att sin vana trogen strunta i företagare och människors liv i jakt på att plocka poänger i media eftersom lyxpartiet nummer ett bara bryr sig om sina egna väljare och de bor knappast i just Gamla stan till största majoritet. Att krogar kommer få stänga och bara turistaffärer och andra turistfällor bestå och därmed hela upplevelsen för de hett eftertraktade turister Stockholm ändå kan locka förstörs blir då ett faktum. 

För hur mycket än en miljöpartist tror att en krog eller ett hotell kan hämta sina varor med en lådcykel själv vid en trottoarkant utanför miljözonen är detta en omöjlighet, givetvis. Det handlar om tonvis med mat och dryck varje vecka som lassas. På lastbilar som körs på diesel och bolagen som säljer varorna kommer givetvis inte i ett svep byta ut fungerande bilar mot ellastbilar bara för att de inte kan köra i Gamla stan.

Härligt också att yrkestrafik ska ingå, undrar hur det är med hemtjänst, ambulanser etc som inte går på el? Kommer de få parkera utanför miljözonen och promenera in till de behövande i framtiden? Ska sjuka, gamla och handikappade tvingas promenera genom Gamla stan till färdtjänst?

Man vet inte om man ska skratta eller gråta helt ärligt. 

Jag bor själv i innerstaden men en annan del, i Vasastan, och bara att tvinga alla privatpersoner som bor här är att köpa en ny dyr elbil för att kunna få livet att fungera är absurt. Då ingår inte ens företagens omöjligt problematik, som alla restauranger som ligger här. Men det kan absolut bli verklighet när maktgalna miljöpartister är på jakt efter ännu en procent väljare, för tyvärr försörjer just Stockholm riksdagens resultat med väljare liksom övriga två storstäder. 

Det är här miljöpartiets i princip hela väljarkår idag bor.

Jag hoppas de blir nöjda nu när vi förstör Stockholms största sevärdhet till oigenkännlighet och när MP dödat alla krogar kommer de tyvärr aldrig återuppstå igen eftersom det helt enkelt är för hög risk att öppna något så riskabelt och dyrt som en krog där den riskeras i ett politiskt slag utplånas, av maktgalna miljöfascisters nycker. 

Grattis Stockholm. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!