Sök
Stäng denna sökruta.

Invänta vänsterkampanj

 

Som väntat visade sig majblommeförsäljaren Murhaf vara illegal invandrare, med en mamma från Etiopien som inte säger sig ha identitetshandlingar (dessa går att skaffa på sin ambassad) och som sökt asyl i tre instanser och nu sedan tre år upprätthåller sig illegalt i landet för att nästa år börja om processen. 

Han har därför svårigheter att få pengarna utbetalade för utan uppehållstillstånd, inget personnummer som krävs för att betala skatt. Illegala invandrare kan nämligen inte betala skatt och eftersom det är inkost av tjänst ska det beskattas innan utbetalning. Inte en krona har därför skickats än. 

Bakom hans framgång ligger asylaktivisten Leila Orahman som ägnar sitt liv åt att bedriva lobbying för flyktingar, inte sällan just illegala. 

Det ligger därför i luften att hela den här grejen, som utvecklades till en perfekt PR-grej för just asylaktivister, kan komma att leda till en ny asylkampanj. 

Vänstern har regelbundet krävs olika amnestier och flyktingpolitiska gräddfiler. 2006 ledde till exempel detta till Påskuppropet, när Vänsterpartiet ihop med Svenska Kyrkan och olika vänsteraktivister 2005 piskade igång krav på amnesti för just illegala invandrare. Sosse-regeringen föll till föga och införde en särskild och tillfällig asyllag ett halvår som var marknadsförd att ge amnesti men framför allt resulterade i att mängder med nya hoppfulla migranter sökte asyl. Vänstern var missnöjd men insåg att de blivit delvis lurade försent. 

2011 lyckades asylaktivisterna övertyga Alliansen och Fredrik Reinfeldt att ge illegala en massa rättigheter och öppna dörren ännu mer för migranter. 

2018 drog Vänsterpartiet och sedermera hoppade Centerpartiet på kampanjen för att ”ensamkommande barn”, som i åldersbestämningar visade sig vara både 20 och över 30 år gamla, trots att de ljugit skulle få stanna. Den famösa Gymnasielagen såg dagens ljus och 10 000 vuxna afghanska män utan asylskäl fick plötsligt stanna fast de liksom Murhaf upprätthöll sig här illegalt eller hade fått avslag. 

Jag skulle inte bli förvånad om Leila Orahman nu smider när järnet är varmt ihop med olika vänstergrupper, Vänsterpartiet etc för att dra igång en stor kampanj för att Murhaf, och alla andra illegala, ska få amnesti. Svenska Kyrkan brukar heller aldrig vara sena att vilja haka på. 

Det är hur som helst upplagt för smash här. Må

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!