Sök
Stäng denna sökruta.

Majblomme-gate

  Nu har den årliga majblomme-försäljningen dragit igång där barn och föreningar kan tjäna 10 % i provision och resten går till organisationen Majblomman. Bara 40 % av pengarna går till faktiska saker och bidrag till fattiga barn, resten går till lobbying-insatser.  2021 sålde barn, företag och föreningar för nästan 40 miljoner kronor.  Idag utskällda ICA är en av de största försäljarna av majblommor via erbjudande i sina kassor.  Det är alltså både en insamling och ett sätt för barn att tjäna sina första pengar. Provisionen på 10 % ger försäljarna en kanske första egna inkomst och många svenskar har som tradition att köpa just majblommor så det är betydligt lättare att sälja än jultidningar och sådana företag som Panda-försäljningen,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon