Sök
Stäng denna sökruta.

Så hjälpte Socialdemokraterna Putin

  Mycket som hänt inom EU:s energimarknad har aktivt påverkats av Putin och Ryssland under 2010-talet. Att svenska socialdemokrater ihop med vänner i EU varit drivande för att ge Putin den makt han sedan fick över Europas energi är en historia som är mindre känd.  Samtidigt som Putin planerade att bygga Nordstream 1, en gasledning direkt från Ryssland till EU, som han kan stänga av när han vill för att utöva påtryckningar, gav Putin stora donationer via bulvanbolag och organisationer till olika miljögrupper. Syftet var att finansiera politiskt tryck att förbjuda fracking, ett sätt att få naturgas vilket skulle minska Rysslands makt. Men även att förmå så många länder inom EU att stänga kärnkraften så att de blir ännu...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon