Sök
Stäng denna sökruta.

Ingen massutrotning på gång

  Ett av de kraftigaste argumenten varför vi behöver avskaffa allt som utgör västerländsk levnadsstandard och samhälle är den så kallade "massutrotningen". Här är bara ett av många exempel i debatten som jag hittade i Dagens Industri nyligen: Den extrema klimatrörelsen bygger bland annat på att vi är "int the sixth mass extinction". Massutrotning är givetvis ett smart val av fokusord i en PR-insats. Ett kraftfullt ord som direkt skapar massa känslor, vilket klimataktivisterna använder som hävstång för att skapa engagemang för sin fråga.  Det är det namnet Extinction Rebellion anspelar på. Men är vi verkligen inne i en massutrotningsfas? Påståendet om utrotningen kommer från en studie som Anthony D. Barnovsky publicerade i Nature den 2 mars 2011.  Den...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon