Sök
Stäng denna sökruta.

DN har satt enkät-greppet i system

Jag har kollat lite och Dagens Nyheter verkar ha satt detta i system. Att säga att frågor man mailar är "enkäter", ställa ledande frågor och med hjälp av svaren försöka blåsa upp siffrorna.  Som i en "enkät" till landets kommuner, vilket blev rubriken "Sex av tio kommuner uppger att elverna i grundskolan äter mer skolmat sedan det ekonomiska läger för hushållens försämrats".  Men var det verkligen så? Nej, sin vana trogen kallar DN även här ett mail med frågor för enkät och 63 % av 204 svaranden ger visserligen 6 av 10 som svarat men ska detta överföras på alla kommuner (vilket man inte kan eftersom det är var en enkät) är det snarare 4 av 10, som sagt att man...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon