Sök
Stäng denna sökruta.

Dagens Nyheters vårdslösa hantering av enkäter

  Jag mailade reportern Lisa Röstlund på DN angående den där artikel om bekymrade klimatforskare som tycker att allt känns meningslöst för att de inte får vara i media hela tiden (ingen bryr sig om oss...) och ville veta lite mer om den där enkäten hela artikeln byggde på.  Det visar sig att det inte alls var en enkät. Det var ett mail med några frågor som DN skickade med massutskick till samtliga universitet och högskolor och bad dem att vidarebefordra till "rätt institutioner".  Dagens Nyheter vet alltså inte ens hur många som fick mailet.  De vet inte heller hur många forskare som borde ingå i populationen och därför vet de heller inget om svarsfrekvens eller bortfall.  Bara 212...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon