Sök
Stäng denna sökruta.

Ondskan är här

 

Det är inte bara så att kriminaliteten fullständigt exploderat i Sverige sedan 2010 bara, det är också något annat som hänt. Råheten. Det finns något som släppts löst och som vi nog aldrig kommer kunna fånga in igen och det enda ord jag har är ondska. 

För vad säger man om det här?

Brott som hänt nyligen där sällsynt utstuderad brutalitet, råhet och empatilöshet rått. Där flera gärningsmän plågat och torterat andra människor i timtal. Vi har ett Sverige idag där det springer omkring om män som är så här skadade och de är tyvärr inte några enstaka undantag. Just de här männen sitter inne, men det här visar ett skifte. 

När vi idag har gärningsmän som tagit hit och släppt lös en helt ny form av vidrigheter som de utsätter barn, kvinnor men även pojkar för. Rån innebär idag inte bara rån utan vi har unga killar som vill förnedra, spotta, kissa och filma offer. Som inte bara våldförs sin på kvinnor utan som gör det i grupp i timmar, med tortyr. 

Allt har jackat upp en nivå och jag frågar mig vad det här beror på. 

Vad är det som hänt i Sverige senaste dryga 10 åren? Och varför?

Det är förstås inte svenska Brottsförebyggande Rådet (Brå) intresserade av eftersom deras mission verkar vara att förneka problem till stor del men jag skulle gärna se studier på det här. Vilka är gärningsmännen? 

Vi vet att männen som begått de här brotten i bilden jag visade och de som blivit kända i media faktiskt alla kommer från länder långt från Sverige, eller har föräldrar som gör det. Även om det inte såklart inte finns några studier på gruppvåldtäkter kan man läsa tidningarna och hittills har jag inte sett media rapportera om ett enda fall av gruppvåldtäkt där gärningsmännen varit infödda svenskar. 

Är de här männen bara sjuka i huvudet eller finns det andra parallella förklaringar till den ondska de besitter? Vad är det som gör att de här männen maximalt vill skada andra individer och är likgiltiga till om de dör? 

Sverige är tyvärr på många sätt ett helt nytt land och har ändrats på bara 20 år till oigenkännlighet. Det finns ingen väg tillbaka, det finns bara en möjlighet att inte göra det värre genom att till exempel stänga gränserna och bygga ut rättssamhället inklusive utbyggd Kriminalvård. Men en del av de som beter sig så här är födda här. 

Och mig veterligen finns inte brottet gruppvåldtäkt på straffskalan utan bara grov våldtäkt. Trots att brottet är mycket värre om det finns fler gärningsmän.

Vi har tyvärr inte heller en särskild brottsrubricering att våldtas av någon av samma kön, ett övergrepp som också är än värre eftersom det innebär en särskild sorts förnedring. Ett brott som för övrigt nästan inte existerar för kvinnor utan det är i princip uteslutande män som drabbas, där förövaren/förövarna också är män. 

Dags att regeringen ändrar straffskalan för våldtäkt och inför gruppvåldtäkt som eget straff med ett särskilt högt straff, som ökar om förnedringsinslag ingått. 

Och inför våldtäkt av samma kön som egen rubricering. 

Straffen är fortfarande löjliga när det gäller våldtäkter och borde innebära minst 10 år i fängelse som ett minimum. Varför ska ett par år ens kunna dömas ut när det är något som grovt som en våldtäkt är, i synnerhet en överfallsvåldtäkt?

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!