Sök
Stäng denna sökruta.

Samhall – gökungen i statistikboet

  När man säger Samhall tänker alla förmodligen på funktionsnedsatta. Folk med olika handikapp som får jobb på statens eget företag och det är givetvis jättebra.  Tyvärr har Samhall blivit statens sätt att gömma statistik, dumpa marknaden och helt enkelt består Samhalls verksamhet idag framför allt av slussa arbetslösa utlandsfödda in i verksamheten. Funktionsnedsatta är inte prioritet på riktigt längre.  Det är bara att se på deras framsida för senaste årsredovisningen för att dra den slutsatsen.  "Vi bryter utanförskap" Och två av tre bilder är på invandrare utan synbara handikapp.    2006 hade man den här framsidan, då var det funktionshinder som var i fokus.  2006 kan man läsa att intäkterna via försäljning var nästan 3 miljarder kronor och...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon