Sök
Stäng denna sökruta.

Något är ruttet på Migrationsverket

 

Fokus hade en granskning i veckan, som visserligen inte fick regeringen att inte beviljas Ribbenvik som de påstår själva eftersom det var något högern givetvis tänkt göra redan innan, men granskningen är viktig. 

För att den sätter fingret på något vi som skrivit om det här ämnet i 10 år vetat länge – systemet är ruttet inifrån. 

Men signalerna har kommit långt innan, i olika spridda avslöjanden och texter i media. Som 2019 när SVT avslöjade att Migrationsverket i flera år vetat om att turkar kommit hit på förfalskade pass men låtit bli att polisanmäla. 

 

………………………………………………………………………………………………………………….

Det här en gratis text men för att kunna verka som fri skribent behöver jag prenumeranter. 

För bara 50 kronor per månad får du ett gäng med texter varje vecka som du inte får läsa i traditionell media och granskningar som ingen annan gör. 

Klicka här för att bli prenumerant, du skapar först ett konto på Patreon och sedan loggar du in med samma inlogg och lösen på min sajt. 

…………………………………………………………………………………………………………………

Deras granskning visar storskaligt fusk med till exempel syrier som fick automatiskt permanent uppehållstillstånd. Handläggare vittnar om syrier som vällde in från jordens alla hörn, det vill säga syrier som inte alls flydde från krig utan var ekonomiska migranter. 

 

Myndigheten är dessutom utan tvekan infiltrerad av folk som inte har rätt avsikter. Illegala slagningar har blivit vanligare och 100 % av de som åkt fast för det hade utländsk bakgrund själva. Det är lätt att misstänka att det handlar om landsmän, vänner, familjer eller något annat. Att sitta och få bevilja uppehållstillstånd som invandrare till folk är i sig en risk eftersom ens egna upplevelser inte gynnar en rättssäker process. Att dessutom få sitta och bevilja det åt folk från samma land är ofattbart egentligen. 

Folk med utländsk bakgrund borde givetvis tas bort från processen landsmän åtminstone, eftersom risken finns att man av andra skäl inte kan eller vill fatta beslut enligt reglerna och man kan bli föremål för otillbörlig yttre påverkan, där även hot och utpressning ingår. 

Men det blir ännu värre när man läser om medborgarskap, för här finns ingen kontroll över huvud taget. Merit Wager avslöjade att 91 % av besluten om medborgarskap fattas av en ensam person som inte ens är säkerhetsklassad.

Det är så många anställda, och anställda som inte ens kan svenska att en anonym källa vittnar om att så mycket som som 20 % inte ens klarar av att prata svenska i sitt jobb utan tillåts prata hemspråket. 

Dessutom tillåter myndigheten att anställda från samma land eller språkområde pratar sitt eget språk om både ärenden och på möten. 

 

 

 Fokus avslöjar i sin artikel att om du bara överklagar gång på gång på gång så slipper du utvisning. Skälet att så många finns kvar i landet är alltså långt ifrån bara att länderna vägrar ta emot sina medborgare. 

Du har rätt att vara kvar så länge en process pågår så du kan bara förlänga processen tills du har andra skäl att få stanna, som att du fått barn och då har anknytningsskäl, gift dig, eller något annat och så har du trollat vårt system i ett decennium från att du inte hade skäl att stanna tills att du får stanna. Under tiden kan personerna få en rad bidrag från våra system eftersom de bidragsgivande myndigheterna aldrig kollar regelmässigt med Migrationsverket utan bara betalar ut. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!
Become a patron at Patreon!