Sök
Stäng denna sökruta.

De hemliga pengarna från pensionerna

  Enligt Lagen om Allmänna pensionsfonder 4 kap § 8 får inte 1 - 4 AP-fonderna investera i onoterade bolag. Skälet är enkelt - folkets pensioner ska hållas borta från eventuell näringspolitik och ingen AP-fond ska helt enkelt inte kunna investera i onoterade bolag, förutom AP 6 vars själva syfte är detta.  Pensionspengarna ska skyddas från de höga risker som det är att agera riskkapital.      Så vad gör då en regering som vill kringgå det här?  Först ändrar man lagen.  Man startar sedan ett nytt bolag med främsta syfte i att få riskera pensionspengar i riskfyllda onoterade start ups.  2021 startades 4 to 1 Investments och är registrerat på Fjärde AP-fondens adress som ni kan se.   ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon