Sök
Stäng denna sökruta.

Miljöpartist bakom ny engelsk propagandasajt

Nyligen började annonser dyka upp i Facebook-flödet från en engelsk sajt som skriver märkligt om Sverige och politik. Texterna vänder sig till en engelskspråkig målgrupp som intresserar sig för just svensk politik. Men de är mycket vinklade och vänster och att sajten kallar sig News och ”faktabaserad” framstår i den kontexten som ett rent skämt. Mased Media News AB heter ägarbolaget och vid närmare efterforskningar visar det sig att det bolaget ägs av miljöpartisten Edinah Masanga. MP har inga mandat i Vindeln så Masanga ÄR Miljöpartiet i Vindeln. Jag länkar inte eftersom jag inte vill bidra till trafiken men sajtens affärsidé verkar vara copy paste på fritt urval av nyheter medan annonser köps enbart för vänstervinklade opinionstexter. Syftet? Många...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon