Mod efterfrågas

 

En högerregering startar alltid i uppförsbacke. För att hela kultureliten, majoriteten i media och de mest högljudda organisationerna är vänster. Man kommer att kritiseras för det man inte gör likväl för det man gör, precis hela tiden från valvinst till nästa val. 

Det finns inga vänner att vinna.

Trots att över halva svenska befolkningen röstade höger kommer motståndet mot en högerregering vara mångdubbelt än mot vilken vänsterregering som helst, eftersom eliten och etablissemanget är vänster. Plus alla fina kulturpersoner som bjuder in varandra till olika plattformar. 

Det finns inga segrar att få i media. 

Det spelar ingen roll om du är en dubbelt så bra minister och mycket mer välutbildad som din föregångare, du kommer ändå vada i skit i fyra år. Och det är inget vi kan göra åt det, vi spelar med olika uppsättningar regler än vänstern. Med det sagt är det inte så att inte förra regeringen fick kritik, jag skulle nog säga att Löfven 1 och 2 plus Anderssons lilla 9-månadersvikariaet förmodligen var de tre sosse-regeringar som fått mest offentlig kritik någonsin inklusive misstroenden och skandaler.

Det är delvis tack vare fria opinionsbildare och skribenter. Som via sociala medier lagt ribban högre och matat på med opinionstexter och granskningar. Och tack vare sådana som ni som delar, kommenterar och prenumererar. 

Media har inte kunnat fortsätta vara överslätande. Det beror också på just att medieklimatet är annorlunda och att den svenska politiken ändras mycket på kort tid. Socialdemokraterna kan inte längre diktera allt. 

Nu efterfrågar jag mod från regeringen. 

Mod att våga fatta viktiga och mycket impopulära beslut. Mod att stå pall när stormarna i media viner, när kändisar skriver sina tramsiga upprop, när hatet väller fram – det är då ni ska komma ihåg varför ni valdes. 

Det är sällan populärt att riva upp och förändra insuttna sanningar, vädra i stängda rum och slakta heliga kor. 

Ni fick ett tydligt mandat från väljarna till förändring. Det är nog nu. Sverige-skutan har seglat åt fel håll alldeles för länge, även under Reinfeldt-åren togs många dåraktiga, kortsiktiga och naiva beslut, vars kostnader skickades direkt till oss nu 2022. 

Det är beslut som togs då, och beslut som Göran Perssons tre regeringar fattade ihop med allt dumt som den rödgrönröda-regeringen fipplat ihop som exploderar i våra ansikten nu. 

När vi inte har en susning på vilka som befinner sig i landet, tjuvar och rånare kan fritt åka fram och tillbaka över gränserna med stöldgods, storskaligt välfärdsbedrägeri av utlandsfödda, klaner som breder ut sig, ungdomar skjuter varandra bredvid skolor och dagis, vanliga bostadshus sprängs och migranter som gruppvåldtar får stanna i landet.

När våra barn förnedringsrånas för att de är svenskar. När tiggare bajsar på våra barns skolgårdar och fritt får leva i ett skuggsamhälle som drivs av människohandel och utnyttjande. När samordningsnummer delas ut till vem som helst att vistas och leva i Sverige, och få bidrag. 

När vi har 700 000 med utländsk bakgrund som inte försörjer sig själva ens, när folk kan få asyl utan att bevisa sin identitet eller ålder, när skolor inte är trygga platser utan brottsplatser. När vi har generationer av barn med utländska föräldrar som inte kan ordentlig svenska och som inte klarar skolan. Som behöver tolk efter 20 år i Sverige för att inga krav har ställts. 

När människor automatiskt blir medborgare för att de bott här viss tid, utan krav på att man ens kan svenska och sedan får rösta i svenska val. När svenska val kan manipuleras av klaner i förorter. När svenska polisers familjer attackeras av gangsters och när socialarbetare inte vågar gå till jobbet av risk för att hotas. När svenska lärare blir slagna av elever i skolan. 

För att inte tala om det bidragsindustriella komplexet som gör att det flödar ut skattepengar till trams och olika vänsterprojekt, om de inte går till fusk i studieförbund, läxhjälp och olika föreningar som drivs av somalier, syrier och andra invandrargrupper. 

Samtidigt fungerar inte ens elsystemet ordentligt och Magdalena Andersson lämnade verkligen en tillbaka-kaka med enorm inflation, stigande kostnader, ökande arbetslöshet och vanliga familjer som oroar sig för att inte ha råd att betala räntor, elräkningar och mat framöver. 

Nu krävs det mod av regeringen att ändå våga reformera. Våga fatta jobbiga beslut. 

Vi har en statsminister som har omvittnat många goda sidor men fatta snabba beslut är enligt folk som arbetat ihop med honom inte en av dem och här måste övriga regering och resten, i form av tjänstemän, bistå att ha högt tempo. 

Jag är väldigt glad att utsåg Tobias Billström till utrikesminister, som var Reinfeldt-regeringens kanske allra starkaste kort när han var migrationsminister och utrikesminister i en högerregering som ska reda ut landets kanske värsta soppa som någon regering lämnat efter sig behöver vara en no bullshit-person som pekar med hela handen och aldrig darrar på manschetten. 

Jag hoppas verkligen att Ulf Kristersson står på sig och det jag sett hittills när media attackerat är hoppingivande. Här jamsas inte med. 

Jag förstår att de första månaderna handlar om att lära sig jobbet, fixa budgeten och skriva regleringsbrev. 

Men nu närmar vi oss årsskiftet och jag hoppas att det nya året inleds med ett smatterband av beslut inom vitt skilda områden, där ett efter ett lappar och lagar det Socialdemokraterna och Miljöpartiet rivit upp. Att vi ett beslut i taget vänder skutan Sverige mot rätt håll. 

Jag hoppas också att regeringen 2023 inte backar i media, att man tar intervjuer och försvarar och försvarar och förklarar alla beslut med raka ryggar och stadig blick. Men också säger nej till media. De bestämmer inte i Sverige. 

Ni har majoritet i riksdagen och behöver inte ens stöd av andra och ni behöver inte utreda frågor mer än sossarna gjorde, och de gjorde utredningsverksamheten till ett skämt. Där grundlagsändringen var en 10 månaders enmansutredning. 

Ni kommer ändå hatas så ni kan lika gärna införa REVA i vinter redan och den här gången ska ni bry er noll och inget vad ”civilsamhället” skriker om (läs 300 vänsterföreningar som 100 % lever på skatt). 

Folkräkning, utvisning, förvar, ungdomsfängelser, kameror, kärnkraft, bidragstak, tolkavskaffande, biståndsreformering, visitationszoner. 

För att nämna några impopulära men nödvändiga beslut. Ni kommer få ofattbart mycket skit men skit i det. 

Dags att köra ända in i kaklet 2026, och sedan sparar ni lite valfläsk till januari 2026. Lär av proffsen. 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!