Sök
Stäng denna sökruta.

Dolda subventioner till Northvolt

  I förra inlägget inledde jag en granskning av Northvolt, detta är fortsättningen där jag följer pengar och avtal som la grunden för Northvolt. En grund som tack vare frikostiga bidrag på olika sätt från skattebetalarna i Skellefteå sedan kunde ge dem ännu mer bidrag på nationell och EU-nivå. Bidrag som till slut ledde till riktiga och stora investeringar från finansmarknaden, men först 2022.  Allt började med en dröm om batterier och för att lyckas måste man ha politikerna med sig, det visste Peter Carlsson.  Lokalpolitikerna är nyckeln till alla sådana här projekt. Som smörja med löften om jobb, inflyttning och en framgångssaga är lättflörtade.  Så han började 2016 och 2017 något som alla sådana här entreprenörer gör -...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon