Sök
Stäng denna sökruta.

Vattenfall – en de största klimatlobbyisterna

  Ska statens bolag vara stora lobby-organisationer i syfte att lobba mot samma stat som äger dem, är en mycket bra fråga.  Vattenfall är just nu en av de värsta och lägger ofantligt stora summor på att opinionsbilda för bland annat vindkraft, som jag skrev om igår, men även den gröna bubblan Hybrit.  Så mycket att de 2021 tog initiativ att bilda en organisation för "företag som går före" för att sedan stolt konstatera att nu har man som en av de första bolagen "gått med i rörelsen". De har döpt den till "First Movers Coaltion" (vad annars döper svenska klimativrare än något som förstärker den dryga svenska uppfattningen att vi alltid är bäst och ska gå först?). Vattenfalls...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon