Civil Right Defenders hate right

 

Civil Rights Defenders har ett fint uppdrag. Man kan läsa i deras årsredovisning att detta är: 

”…….att försvara medborgerliga och politiska rättigheter tillsammans med lokala människorättsförsvarare, för att öka deras säkerthet, kapacitet och tillgång till rättvisa”. 

De är en del av en global rörelse för människorättsförsvarare och samarbetet med dem som är utsatta för risk. Det låter kanon, jag har svårt att se att någon inte skulle sympatisera med detta uppdrag. 

Därför är det så konstigt att de nu visat sig tagit över rollen som fuskande konkursboet Teskedsorden hade som landets argaste vänster-organisation, som ser rasism överallt till höger. 

Deras utspel under hösten visar att de just nu verkar omvandlat sitt uppdrag till att kritisera den svenska högerregeringen, kort och gott. Och kalla det demokratihot att kritisera dem, som de gjorde i en debattartikel nyligen. 

Men så har det varit länge. Kritiserar man Civil Rights Defenders är man emot demokrati. Som i den här debattartikeln från 2020 till exempel. 

 

I höstas var det dags igen. Kritik mot dem är kritik mot demokratin. Så tröttsamt när föreningar tar sig den rätten att urholka demokratin som begrepp tycker jag när kritik är något man verkligen måste tåla om man ska vara lobbyist. 

Deras kommunikationschef kom till exempel direkt från LO-föreningen Fairtrade Sverige så där kanske är en förklaring. 

 

 

Resten av deras personal är människor som framför allt har en bakgrund på SIDA, som vi vet är svårt vänsterinfekterat. De verkar vara personer som ägnat hela sin karriär åt olika former av biståndsarbete i olika former. Även om årsredovisningen inte avslöjar någon vänsteragenda är det svårt att inte dra slutsatsen när man läser om deras aktiviteter. 

För de går till totalt frontalangrepp mot hela regeringen och Tidö-avtalet. Bara för att regeringen är höger och inte vänster, det är inte svårt att missa. 

Och att sittande regering ändå uttryckt ambitioner att göra något åt det ofantliga bidragsslöseri som även de är en vampyr på. 

Den här tweeten dök upp i flödet, sponsrad. 

Inför valet skapade de ett spel när de tog verkliga situationen från erfarenheter i andra länder och applicerade dem på svenska förhållanden för att visa att man kan ändra grundlagen. Om man nu sysslar med det som de säger sig göra är det inte en helt dålig idé utan i själva verket rätt innovativ. 

Det finns alltid skäl att bevaka demokratin, inte minst med tanke på att Morghan Johansson då var justitieminister och försökte gång på gång att ändra grundlagen och inskränka vår yttrandefrihet. Spionlagen är hans pet project och något högern ärvde, även om det är pinsamt uselt att de inte stoppade den. 

Men så kom Tidö-avtalet och SD är nu del av regeringsunderlaget och nix, det tänkte inte Civil Rights Defenders acceptera. 

Vad är väl ett val om inte det bästa uttrycket för demokrati men inte i deras värld. Utan Tidö-avtalet var ett slags dokument från Mordor. Enligt deras granskning. 

Konstigt nog dyker det upp noll träffar om granskning av JÖKen som Centern och Liberalerna i 76 punkter förhandlade med Socialdemokraterna. 

Slutsatsen av ”granskningen” var att Tidö-avtalet hotar demokratin, kort och gott. 

 

Så de beslutade sig för att ”uppdatera” sitt diktatorspel med Tidö-avtalet. Finurligt ändå, att som ”opolitiskt” antirasistiskt projekt med påstådd huvudaktivitet att hjälpa demokratin i länder som de facto inte har den ägnar så enormt stor möda och besvär att skåpa ut en ny regering. När förra regeringen inte fick en handfull kritik ens. Skälet är lätt att se. 

Som ni kan se innehållet spelet nu saker som Auktoritärt beslut. Absurt påstående, att en demokratiskt vald riksdag väljer en demokratiskt utsedd statsminister som sedan förhandlar demokratiskt med andra demokratiskt valda partier i demokratin Sverige och sedan är resultatet av detta antidemokratiskt och auktoritärt. 

De använde kanske lite för starkt lim när de klistrade på de där nya lapparna…..

 

 

Som synes drar de sig heller inte för att använda en retorik som skulle gjort Anders Lindberg och hans praktikanter mycket stolta. Eller vad sägs om nazistkopplade Bevara Sverige Svenskt? Fler barn i bur (anspelning på Donald Trump så inte ens en svensk referens)? Eller ”Fler rasister på våra gator?” med hänvisning till ett nytt REVA och polismyndigheten som ska utföra inre utlänningskontroll. 

 

Bedrövligt. Och odemokratiskt, om man ska använda deras egen retorik. 

Och stötande, eftersom jag som skattebetalare är mer och betalar för att de ska kalla regeringens avtal nazistiskt och hot mot demokratin. 

Kampanjen är också trött, eftersom de bara dammat av en gammal kampanj från 2020. Det trodde väl inte någon skulle märka det. Då höll de också på att veva om diktatorer men då jämfördes Orbán (vald i demokratiska val) med riktiga diktatorer i Mellanöstern, som Assad. 

När jag påpekade det uppenbart löjliga i det påstod de att de ”inte blandar ihop dem”. Utan det var bara två ”exempel”. På vad undrar man ju då, eftersom en var demokratiskt vald och en diktator. 

Men den gemensamma nämnaren enligt vänsterlobbyisterna var: 

”De lägger båda mycket energi och resurser på att se till att de ska kunna behålla makten till varje pris”. 

Och tänk, inte en enda gång har Civil Right Defenders granskat Socialdemokraterna. Som lurar pensionärer att köpa dåliga lotter för att kunna casha in 50 miljoner per år och på riktigt gav vilden Kakabaveh (utesluten av Vänsterpartiet) hemliga stora bidrag till terroranknutna PYD och YGP. Jag har försökt ta redan på beloppen men SIDA har sekretessmarkerat dem. Nu med den nya spionlagen hade jag väl haft avlyssnad telefon och mail efter det bråket. 

Givetvis betalar du och jag hela kalaset och det är inga småsummor som Civil Rights Defenders får varje år av våra pengar. 

Som ni kan se har de övertagit Teskedsorderns position som stor bidragstagare för ”antirasism” med miljoner från MUCF. 

 

Kollar man deras senaste årsredovisning ser man att det är lukrativt i bidragsbranschen. De pangar runt 126 miljoner kronor per år, nästan allt kommer från skatt. De har ökat otroligt mycket senaste åren. 

Vilket företag skulle kunna uppgiva en ökning under pandemin med 41 %?

37 miljoner kronor mer i intäkter mellan 2019 och 2021. Men som vi vet behöver ju organisationer och föreningar aldrig kämpa för sin överlevnad, staten fullkomligt häller pengar över dem utan nästan någon motprestation. 

Här ser man också tydligt att George Soros Open Society donerar en avsevärd summa varje år. 13,5 miljoner i fjol, 15,5 miljoner året innan. 

 

 

Undrar vad Ronald Reagan hade sagt om han hade vetat att de, som fått 2,5 miljoner kronor av stiftelsen han initierade, lagt en avsevärd del på att opinionsbilda mot en konservativ regering?

Av de 121 miljonerna kommer bara drygt 6 miljoner från eget arbete genom att få in intäkter av privatpersoner. 

Sedan har de fått 13 miljoner av företag och organisationer men då kommer hela 10 Mkr från Postkodlotteriet. Här kan man läsa att Fotbollsförbundet och SOK ger pengar liksom både Facebook och Twitter. Vilka de här ”nya” givarna är får man dock inte läsa, men visst blir man nyfiken?

Det är lätt att se att det inte skadar att deras före detta chef 2017 gick till Postkodlotteriet och bums, så ökade bidragen därifrån. 

Mycket liten andel av deras totala intäkter kommer från egen verksamhet, genom att få in sponsorer av olika slag. Nästan allt är skattepengar och nu fattar man varför de ägnar så ofattbart stor tid åt att kasta skit på regeringen. 

Framför allt förlitar de sig på SIDA därifrån det stora bidraget kommer ifrån på över 66 miljoner kronor. 

Notera den enorma höjningen mellan 2020 och 2021 när de plötsligt gick från 41 Mkr till 66 Mkr. Nu förstår man lite bättre deras totala avsky mot högerpartierna. Och biståndskritiken i Tidöavtalet och från SD och M. 

När köttgrytan hotas då sätter man in alla kanoner man har. 

Varför får de 7,5 Mkr direkt från UD? Det här hoppas jag Tobias Billström ser över nu. 

I själva verket ägnar sig de 67 anställda som finns i Stockholm framför allt åt att:

  1. Söka bidrag
  2. Försvara rätten till de enorma bidragen
  3. Kasta skit på högern

 

Men när man läser vilka som sitter i styrelsen så blir bilden ännu tydligare. För vad dyker om upp om en liten brunråtta från Östermalm?

 

I valberedningen hittar vi Kerstin Brunnberg, ordförande för Expo. 

 

Jag tycker att Civil Rights Defenders ska sluta vara lättkränkta offer, det är inte ett hot mot demokratin att kritisera dem eller kritisera slöseri med skattemedel. 

Och istället ägna sina Soros-pengar och våra pengar åt något vettigt, som att hjälpa verkligt demokratifattiga länder till exempel. Tills det händer kommer i alla fall jag jobba för att en stor del av de här bidragen ska bort. 

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!