MP-ljug om elbilar

 

Kommer ni ihåg språkröret för Miljöpartiet i Skövde som var ledsen för att hon inte fick byta till elbil via sitt bolag nu när bidraget avskaffades?

Jag tycker att folk ska vara ärliga både med vilka partier de representerar om de är politiker och låta bli att ljuga om saker för att plocka poäng i debatten, saker som är väldigt enkla att kolla upp. Janette här nere tycker dock inte det utan har fortfarande inte uppdaterat sin bio om vilket parti hon tillhör, tyvärr. 

Jag mailade hennes arbetsgivare för att kolla om det hon skrev var sant. 

Nu har jag fått svar. Och givetvis var det en lögn. Hennes arbetsgivare Schneider Electric, som globalt har ca 120 000 anställda, skrev på ett löfte om att byta ut alla bilar till elbilar i 50 länder, ca 14 000 totalt, fram till 2030.

Givetvis har bolaget inte övergivit sin policy om elbilar för att bidraget inte finns mer. Se svaret jag idag fick. 

 

 

Lärdom här till alla som försöker trolla flödet – ljug inte. Internet är inte privat, särskilt inte i Sverige där man utan ansträngning kan ta reda på otroligt mycket via våra offentliga register. En knapptryckning bort bara. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!