Kan man lita på klimatjournalistik?

  Ibland är gamla nyheter nya nyheter, om man inte sett dem. En artikel från i våras fladdrade förbi mig i Twitter-flödet från Världen Idag, som återgav en nyhet om att den prestigefulla och prisade nyhetsbyrån Associated Press (AP) berättat att de tagit emot stora donationer från amerikanska stiftelser för att skriva specifik om klimatet. Hotet mot klimatet närmare bestämt.  Jag har redan tidigare skrivit lite om att klimatrörelser i Europa och USA under många år finansierats av Putinstödda olika organisationer för att motverka kärnkraft, fracking och olja. Syfte? Om Europa lägger ner kärnkraft, förbjuder fracking och tar olika oljefientliga beslut så blir länderna mer beroende av rysk gas för elektricitet och rysk olja. Och följderna av det betalar...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon