Sök
Stäng denna sökruta.

HD-mål i USA kan ta bort rasdiskriminering

  Ett nytt mål i Högsta Domstolen kan få till följd att amerikanska universitets rätt att välja ut elever på ras kan stoppas helt. Ni läste rätt, idag har alla amerikanska universitet vid antagningen rätt att vid antagningen välja och välja bort sökande på grund av fel hudfärg. Som uttrycket "the road to hell is paved with good intentions" har demokrater och progressiva i snart två decennier kunnat diskriminera överrepresenterade grupper på universiteten till förmån för andra.  Konsekvensen? Vita och asiater nekas till förmån för svarta och latino.  2003 dömde HD historiskt i Grutter v Bollinger och dörrarna öppnades på vid gavel för "positiv särbehandling", det vill säga negativ särbehandling av andra.  Barbara Grutter kom inte in på Michigan...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon