Search
Close this search box.

Klan-styre i Södertälje?

I 32 år har Socialdemokraterna styrt Södertälje men detta ändrades i år när följande gäng tog över, med moderaten Alexander Rosenberg i spetsen: KD petade hastigt och lustigt gruppledaren efter att han ville fortsätta att samarbeta med S och plötsligt blev det en annan majoritet, med höggravida Anna Syrjänen som ny frontman.  Men egentligen styr inte hon KD Södertälje enligt mina källor. Faktum är att kommunen kanske kommer styras med minst en mäktig klan hållandes i trådarna bakom.  Det har sin bakgrund i flera olika saker.  Som att Södertälje är en av landets första kommuner med stor utlandsfödd befolkning, inte minst på grund av Scania. 40 olika grupper utlandsfödda har kommit till kommunen sedan 70-talet. För finländare, därefter assyrier, syrianer,...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon