Search
Close this search box.

Omfördelning från svenskar till utlandsfödda

Vi pratar aldrig om det, trots att det varit en statsekonomiskt realitet sedan 90-talet - den ekonomiska omfördelningen mellan svenskar till utlandsfödda. Transfereringssystmet som i grunden handlar om att omfördela pengar mellan individer i olika faser i livet, oavsett om det handlar om att få barn, bli pensionär eller få en plötslig sjukdom så att du inte kan arbeta, har för varje år mer och mer blivit etniskt uppdelat. Kronor tas från arbetande svenskar och ges till utlandsfödda som aldrig arbetat.  Så här var det aldrig tänkt från början.  Här är några exempel på det och jag tänkte inleda med flerbarnstillägget. Det infördes 1982 eftersom regeringen var orolig för nativiteten i Sverige som då hade en svacka, eller det...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon