Search
Close this search box.

Läx-RUT blev kran för bidragsentreprenörer

Alliansen införde avdrag för läxhjälp så att alla barn skulle ha råd att anlita privata läxhjälpare. Det var ett rättvist system som gav alla, inte bara de med välavlönade föräldrar, möjlighet.  Men eftersom privat företagande är av ondo om man är Socialdemokrat avskaffades det direkt. Istället infördes två bidrag. Ett till föreningar, ett till skolor. Det till föreningar har givetvis förvandlats till ett ormbo av oklara mottagare.  Idag går stora bidrag till skolorna, som kan söka själva att hjälpa elever med de läxor deras egna lärare gett ut. Något krav på att personerna är kompetenta som ska hjälpa finns såklart inte så träslöjdslärare Göran som bara jobbar halvtid kan skickas dit, eller vaktmästaren.  2021 var bidraget en halv miljard...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon