Magdalena Anderssons desperata brev

Socialdemokraterna har gjort ett av sina massutskick, igen. Förra valet skickade Peter Hultqvist ut ett brev till landets alla hyresgäster, med hjälp av Hyresgästföreningen såklart. Som ombesörjde utskicket. 

Nu har detta brev landat på många människors hallmatta.

”Jag var med och städade upp efter 1990-talskrisen när statsskulden skenade och räntan steg till 500 procent.”

Tipstack till Edward Blom som tagit bilden. 

1992 höjde Riksbanken räntan till 500 % så det är 1992 och framåt hon uppenbarligen hänvisar till när hon höll i någon slags kvast i Rosenbad och städade och städade. 

Stämmer det här då?

Andersson ar 25 år 1992. Enligt hennes eget CV som ligger online tog hon examen från Handels det året och inledde sedan en forskarutbildning hon aldrig avslutat. 1995 var räntan inte 500 % och hon städade inte heller då för då var hon på Harvard. Först 1996 kan hon ha tagit i sopkvasten för det är första gången hon satte sin fot i maktens korridorer. 

Magdalena Andersson första politiska jobb var som politiskt sakkunnig, då var hon 29 år gammal och arbetade inte åt finansminister Göran Persson utan åt statsminister Göran Persson. 

Räntan 1996 låg inte ens i närheten av 500 % utan låg på 10 %.

I hans regeringsförklaring kan man se att det för all del fanns fokus på ekonomin med att det så kallade städjobbet sossarna älskar att kalla den röra de själva skapat på 80-talet och som briserade tidigt 90-tal var för länge sedan över. Junioren Andersson fick ingalunda hjälpa till med det. 

En helt färsk politiskt sakkunnig som bara var 29 år gammal 1996 fick knappast några tunga uppdrag ny på jobbet. 

Andersson ljuger helt ohämmat i brevet. Det är fakta. Men allt är tillåtet när Socialdemokrater bedriver valrörelse, som bekant. 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!