Valrörelsens största medie-anka är polsk

Igår fylldes nätet av avsky. En SD-tjänsteman hade skickat mail för att hylla nazismen. Det är givetvis ofattbart och kritiken hade varit rimligt, om det varit sant. 

Andravärldskrigsfika, stod det i inbjudan. 

Men kolla aldrig en bra historia, är en gammal sanning.

Hade någon från något parti skickat ett mail om att fika för att hylla nazister hade jag aldrig skrivit det här inlägget, det är förkastligt men det var inte det som hände här. Tjänstemannen, som visserligen hade dålig tajmning och borde vetat att allt misstolkas i valrörelsen, hade polsk bakgrund. 

Den 1 september firar hela Polen för att hylla veteraner från andra världskriget. 

Givetvis ska nazist-hyllningar fördömas men mail som inbjuder till att fira en nationell helgdag i Polen, som alla polacker firar samma dag, ska inte kallas nazism oavsett om mailet hade ordet nazist i texten. 

Tjänstemannen har dock orsakat en massa trassel för partiet givetvis, det var långt ifrån smart 10 dagar innan valet och kan man inte mer om politik än så ska man nog inte arbeta med politik. 

Men någon fika för att hylla nazister fanns aldrig. Tvärtom, fikat han bjöd in till hyllade i själva verket de polacker som modig dog för att försvara sitt land mot nazisterna, men förlorade. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!