Miljöpartistiska riksdagsledamoten Le Moine stödjer öppet illegala aktioner

Den 6 november 2020 försökte sig klimatfascister från Extinction Rebellion bryta sig in med våld på Socialdemokraternas och Miljöpartiets högkvarter. Eller snarare försökte det med Sveavägen 68 men lyckades inte medan MP:s högkvarter/partikansli var att promenera in oinbjuden. 

På Sveavägen började de då istället att sätta för fönstren mot gatan och limma fast sig framför dörren. 

För aktionen mot Socialdemokraterna dömdes sedermera aktivisten Anna Termine, en del av Återställ Våtmarkerna. De hade döpt aktionen till Novemberupproret, och var en av de första illegala aktionerna efter att pandemin förstörde allt kul för en grupp som älskar att limma fast sig nära varandra. 

Men Miljöpartiet tog istället emot inbrytarna och fikade. 

Riksdagsledamoten Rebecka Le Moine skrev sedan att hon sympatiserar med både budskap, arbetsmetoder och gruppen Extinction Rebellion. 

Le Moine skriver öppet att hon tycker att Extinction Rebellion och deras metoder är bra och att hon stödjer det. 

Jag tycker media borde fråga Miljöpartiet om dels deras roll i att normalisera det här beteendet genom att stödja illegala metoder via sitt partiprogram och dels hur det går att förena att uppmuntra odemokratiska illegala metoder som orsakar att ambulanser inte kommer fram med att vara folkvald och representera demokratin. 

Är det här ett parti som borde sitta i riksdagen? Svaret är förstås nej. De har aldrig varit mogna den uppgiften, att de underlättat för den här gruppen att blockera vägar i timmar för blåljusfordon och limmar fast sig överallt och att de öppet supportrar dem vilket gör att fler tycker att detta beteende är okej borde resultera i stark kritik offentligt. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!