Sossarna i Botkyrka och ”demokratibussen”

Att Socialdemokraterna alltid använt val som anledning att vigga både statliga och kommunala resurser på opinionsbildning för Socialdemokraterna är sedan gammalt. Jag är dock förvånad varje val på bristen på granskning. 

Botkyrka styrs sedan länge av Socialdemokraterna. De levererar troget bra valresultat till S på riksplanet genom riksdagsvalet. 

Men det kostar givetvis. Och pengarna tas från skattebetalarna. 

I våras beslutade Botkyrka kommun om att genomföra ”demokratiinsatser” i kommunen. Skälet man angav var att höja valdeltagandet. 

Hur ser det då ut för Botkyrkas del?

2018 ökade valdeltagandet i kommunen med 0,5 % och som helhet är inte 78 % dåligt alls. Notera Socialdemokraternas resultat på 32,3 %, betydligt högre än rikssnittet. 

Men det var man såklart inte nöjd med eftersom man hade 36 % valet innan. 

Något måste göras, Botkyrka leverear inte längre lika många väljare till regeringen som man borde och den vänsterstyrda majoriteten beviljades sig därför själva en budget på 1,4 miljoner för ”demokratiinsatser”. 

Kommunen valde framför allt att satsa på minibussar som kör runt just nu och uppmuntrar folk att rösta. Påminner inte bussen och färgvalet om något? Om ett parti?

Jag kan ge er en ledtråd……..

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommunens officiella demokratibuss är förvillande lik det styrande partiets egna bussar som just nu i olika kommuner kör runt i Sverige. Men inte i Botkyrka för där har ju Partiet lyckats lägga kostanden på kommunens egna invånare. 

Jag utgår från att personalen i bussarna ska ”hjälpa” folk att rösta och hitta rätt valsedlar också (Socialdemokraterna). Någon borde kolla om verkligen alla partiers valsedlar finns i den där bussen. 

Men de hade räknat fel på budgeten. Så dumt det kan bli. De hade ingen aning om varför de plötsligt behövde 1,4 miljoner kronor till. Tre miljoner kronor har detta hittills kostat skattebetalarna. 

Ni kan se vilka partier som röstade emot. 

Om ni vill prata med bussarnas (de verkar ha två) ”demokratipersonal” kan ni se schemat här. Som av en slump är de i Hallunda dagen innan själva valet. 

Den ena bussen är med i ”valaktivitet” under valhelgen men exakt var och varför berättas inte. Jag gissar att de ska vara i Hågelbyparken och få folk att rösta (rött) i sin vitröda buss. Notera också att man har aktiviteter (röstskolor) på äldreboende också. 

 

 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!