Search
Close this search box.

Svenska barn får minst pengar

Vi vet redan att man konstruerat systemet med skolpeng per elev så men när man ser det svart på vitt hajar man ändå till. Mina barn, och dina om du svensk och dessutom bor i ett bra område, får minst pengar av alla till sin utbildning från 6 års ålder tills de slutar. Trots att skolan ställer samma krav på alla. I Stockholm får alla barn som börjar skolan F-3:an 87 233 kronor per år. Men eftersom stadens skolor bedrivs i egenägda lokaler drar man av kostnaderna för detta.  Friskolor får hela beloppet eftersom de betalar sina lokaler. Varje barn får således 62 808 kronor, i mellanstadiet 65 155 och i högstadiet 75 778 kronor per år.  Jag begärde också...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon