Fastighetsskatten och sossarnas lögner

Magdalena Andersson är stressad över att högern synar deras kort vad gäller återinförande av fastighetsskatt inför valrörelsen. Hon vet att hon har inte minst en del grannar i Nacka som inte skulle rösta på S om detta blev känt. 

Men givetvis kan en S-regering efter de vunnit återinföra fastighetsskatten, det är det inget snack om. 

Att S är stressade nu bevisar inte minst det. I en intervju i Sveriges Radio som citeras i Aftonbladet i veckan förnekade hon det helt. 

Helt absurt, heter det. 

Men vad sa hon egentligen på raka frågor?

”Vi har visat att vi inte VILL röra den”.

”Jag vet vad jag TYCKER. Men börjar jag ställa ut en massa röda linjer då riskerar jag att skapa låsningar efter valet då vi regisserar ha ett väldigt osäkert parlamentariskt läge.”

Med andra ord, vänstern vinner och Vänsterpartiet gör ett bra val och tvingar henne att införa fastighetsskatten för att rösta på henne kommer hon göra det. 

För om Centern fortsätter att prestera underbetyg i opinionen och därmed göra sitt sämsta val på flera val och om V skulle bli större dessutom har Nooshi Dadgostar ett bra förhandlingsläge. Annie Lööf kommer inte bli bjuden till de samtalen och Centern kommer att tvingas lägga sig snällt framför dörren av konferensrummet som dörrmatta. 

Går man igenom vad folk i hennes eget parti tycker hittar man gott om sossar som skulle älska att fastighetsskatten införs. 

Som hennes gamla förening sossarna på Handels i Stockholm som 2016 redan gick ut och krävde detta. 

Samma idé har sossarnas egen ”tankemsmedja” Tiden, som för partistöd skriver rapporter som sossarna kan kalla ”oberoende” från partiet. En av dessa idéer de fört fram senaste åren är återinförd fastighetsskatt. 

Samma Tiden krävde i en rapport från 2017 återinförande av just fastighetsskatt. 

Så sent som 2021 gick flera tunga sosse-distrikt, bland annat Stockholm och Skåne och inför kongressen krävde att Socialdemokraterna skulle gå till val på höjd fastighetsskatt. 

LO och Daniel Suhonens vänster-lekstuga Reformisterna vill självklart se återinförd fastighetsskatt och när SVT gjorde en enkät bland kommunalråden inom partiet var en knapp majoritet för fastighetsskatt. 

Klarar sig Miljöpartiet kvar vill de införa fastighetsskatten, liksom Vänsterpartiet som ju alltid vill höja alla skatter. 

Fastighetsskatten kommer att införas om Socialdemokraterna vinner valet även om Magdalena Andersson, som själv har villa i Nacka personligen inte vill det.

Eftersom en massa organisationer inom rörelsen vill det, 58 % av kommunalråden och två av tre partier man måste samarbeta med för att få makten vill det. 

Att mörka det för väljarna för att man tror att man kommer undan det är så sossar alltid gör. Ljug innan valet, ignorera alla frågor efter valet. Tacka nej till alla debatter och skyll på andra när du får kritik. 

Vill du inte ha återinförd fastighetsskatt ska du helt enkelt inte rösta på vänstern. Eller se dig lurad ännu en gång när en sosse lovar en sak före valdagen och gör något helt annat när du placerat din röst i urnan. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!