Miljöpartiet vill inte bygga höga saker

Om det inte är enorma vindkraftverk med hundratals ton tunga fundament det vill säga. 

För så här tycker MP om de smala mobilmasterna – de tycker att de ska krävas långa handläggningstider och inte som idag betraktas som ringa avvikelse.

I den här artikeln utvecklar MP i Sollentuna närmare att det är ”absurt att betrakta mobilmaster som ringa”. Återigen samma parti som vill hindra överklagande av boende på enorma vindkraftparker som dessutom till skillnad från mobilmaster låter högt och stör kraftigt boende.

Att ha bra mobiltäckning av smala master som inte stör någon vill partiet stoppa eftersom ”det inte är allmännytta” medan stora kinesiska företag ska inte bara få smälla upp enorma vinkraftparker till havs och förstöra havsmiljön för all tid och framtid. Och skattebetalarna ska få betala anslutningsavgifterna på tiotals miljarder. 

Det enda absurda här är Miljöpartiet. Hur kan man vara så här inkonsekvent och komma undan med det undrar jag?

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!