Miljöpartiparadiset 2022

Är det inte lustigt att Miljöpartiet som nu får leva i sitt önske-samhälle har mage att klaga? Jag tror ingen granskat och följt Miljöpartiet så länge som jag gjort, jag började 2010 redan innan jag klev in och blev opinionsbildare på heltid. Då startade jag Facebook-gruppen ”Granska MP”. Ni ser hur tidigt det var, långt innan Facebook blev en politisk kanal egentligen. 

2010 älskades Miljöpartiet och Maria Wetterstrand av olika livstilsliberaler och innerstadshöger som försökte påstå att partiet var liberalt, ett framtidsparti som Alliansen borde omfamna. 

Jag har lusläst deras motioner till kongresser i flera år innan andra började och publicerade resultaten, som var så galna att MP till slut bestämde sig för att försökta göra kongresshandlingarna hemliga. 

Efter att ha fått sitta i regeringen hela 7 år innan de valde att kliva av har vi nu kommit en bit på vägen mot en Miljöpartists drömsamhälle. 

Ändå har de mage att klaga. Som i den här debattartikeln. 

Där påstår två högt uppsatta miljöfascister att Ulf Kristersson ”driver en hatkampanj”. 

Partisekreteraren och den ekonomiskpolitiska talespersonen är ledsna för att Kristersson påtalar det uppenbara – det är deras fel att vi har energikris och bränslekris. 

De medger också att det finns en stor sannolikhet att partiet åker ur riksdagen men det har givetvis ingenting med Kristersson att göra, det har de fixat helt på egen hand. 

Först kallar de alla till höger för nazister (blåbruna), sedan fladdrar ärmarna på offerkoftan när de beskyller samma gäng för att använda fula retoriska knep. 

Men det mest intressanta är att Miljöpartiet på allvar påstår att det inte är deras fel att bensinpriserna är skyhöga. 

Ska vi kolla på den verklighet Miljöpartiet gjort till sin affärsidé att till varje pris inte befatta sig med och inte ens erkänna dess existens när de flyger runt någon decimeter ovanför marken i hemtuftade ylletofflor i en parallell verklighet?

Här ser ni en utveckling över skattehöjningarna på bensin och diesel, jag har markerat när Miljöpartiet började få sitta i regeringen. 

Här ser man tydligt att skatterna höjts varje år i princip. 

 

Skälet är en av sakerna MP drivit länge – att man ska BNP-indexera bensin- och dieselskatterna. Det går att läsa i den budgetproposition som var den första S och MP fick igenom ihop. För 2015 regerades landet på Alliansens budget om ni kommer ihåg. SD bestämde sig i december 2014 att rösta på deras budget och regeringens föll. 

I juni 2015 klubbades så MP:s första egna budgetproposition och jag kan tänka mig att de gör som de brukar – fira med tårta över hur mycket skatt de nu kunde klämma åt medborgarna, som de gjorde med flygskatten och det tillfälliga beslutet att lägga ner Bromma (som sedan lades i byrålådan).

Det första MP gjorde i Rosenbad var att införa en automatiskt höjning av bensin- och dieselskatterna, så att det höjs med BNP varje år. 

Skälet står rakt upp och ner – genom att straffbeskatta bilar och andra transporter vill MP tvinga igenom ”omställningen”. Här används till och med ordet omställningstryck. Glasklart med andra ord. 

Som av en slump valde riksdagen att så fort MP lämnade regeringen att pausa deras BNP-indexering av bensin- och dieselskatterna. 

Men inte nog med det. För att se till att bränslet vid pump blir rekordhögt tvingar dessutom MP fram att införa EUs högsta reduktionsplikt av bensin och diesel. Att bränslet ska blandas med etanol i reduktion är ett EU-beslut som är tvingande (Bryssel håller på med mer och mer dumheter som vi vet). 

Däremot hade vi kunnat lägga oss på den nivån men icke. MP krävde att vi återigen ”skulle gå före” och passade därför på att slänga in en höjning av reduktionsplikten bara året efter, något de lovat Preem i allt fuffens de haft med dem genom de sista åren de satte i regeringen. 

Isabella Lövin var språkrör när både indexering och reduktionsplikt infördes i syfte att just skapa enormt höga priser vid pump

Hon, till skillnad från dagens miljöpartister, sa då att priset måste upp ”pga klimatet”. Samma parti som nu alltså försöker påstå att det är lögn att de vill ha höga priser. 

Prognosen nedan är som ni ser helt uttänkt av MP, priset ska upp så högt som det bara går. 

Alla dimråder om att Sveriges vansinnigt höga priser vid pump orsakats av Putin är ren propaganda från Miljöpartiet. 

I själva verket nådde Sverige den önskade nivån om över 20 kronor per liter redan 31 januari 2022. Notera datumet som alltså är flera veckor innan invasionen av Ukraina inleddes. Redan då hade vi högst priser i hela EU, på grund av indexeringen och den enorma reduktionsplikten. 

Jag har precis spelat 200 kronor på att Miljöpartiet åker ut i september. Fram till dess tänker jag fortsätta på inslagen bana från 2010, att göra det jag själv kan för att få detta att hända. 

Oavsett hur valet går i övrigt, om MP äntligen äntligen åker ut är det jag som firar med dyr champagne. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!