Search
Close this search box.

Advokatsamfundet måste förändras

I Sverige kan du inte bli läkare om du inte får en läkarlicens utfärdad av Socialstyrelsen. Som är en myndighet som styrs ytterst av regleringsbrev från sittande regering. Men myndigheten ska verka oberoende.  Läkarförbundet är sedan läkarnas fackförbund och intresseorganisation och som detta har de framför allt arbetat för att så få platser att studera till läkare ska finnas. Detta är logiskt då deras jobb inte är att verka för Sveriges bästa utan för sina medlemmars bästa och de medlemmarna är läkare som redan jobbar. För att bibehålla status och höga löner vill man därför att få utbildar sig till läkare.  Men just när det gäller advokat har vi en helt annan ordning, märkligt nog. För här är det...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon