Sök
Stäng denna sökruta.

De mörkade SIDA-bidragen i Kakabaveh-gate

När man får en obstruerande myndighet emot sig som vägrar att utföra din grundlagsskyddade rätt att ta del av offentliga handlingar enligt Tryckfrihetsförordningen kapitel 2 ska man alltid överklaga.  Vilket jag gjorde. Jag började med att begära ett formellt beslut om sekretess.  Det är uppenbart att dessa två organisationer är djupt besvärande för den socialdemokratiskt styrda myndigheten SIDA, särskilt ett valår. Men man ska ha stöd i lagen för att neka medborgare sina grundlagsskyddade rättigheter och det anser inte jag att de har.  Jag överklagade sedan beslutet direkt och skickade det till Kammarrätten 21 juni. ............. Överklagande till Kammarrätten avseende sekretessmärkning  Jag har med stöd av Tryckfrihetsförordningen kap 2 begärt ut uppgifter om vilka organisationer SIDA lämnat bidrag till. Enligt våra grundlagar ges...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon