Sök
Stäng denna sökruta.

Smutsig vindkraft kräver radioaktiv metall

Det är känt bland alla som håller på med vindkraft och inom forskningen att bygga vindkraft inte är miljövänlig men eftersom det är är politiskt populärt får vi väljare ingen information av vare sig media vars jobb är att granska eller politiker som vill låtsas att vindkraft är vår gröna räddare. En av dessa stora miljökonsekvenser är den för de flesta okända metallen neodym. Samma metall man behöver till alla iPhones, surfplattor och annan teknik vi idag är helt beroende av. De vindkraftverk man idag bygger är direktdrivna turbiner som innehåller hundratals kilo neodym per installerat megawatt. Tidigare bröt man i USA och Australien framför allt men på grund av miljöförstöring inklusive radioaktivitet har man lagt ner för länge...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon