Sök
Stäng denna sökruta.

Varför ljuger Axelsson Kihlblom?

I en intervju i Svenska Dagbladet idag gör skolministern som sossar brukar göra - hon ljuger utan att skämmas. ”Det är skrämselpropaganda (red.anm att barn ska bussas).” ”Det finns inget förslag att tvångsmässigt bussa elever”. Som ni redan vet har jag lusläst hennes egen proposition som hon och hennes tjänstemän skrivit. Lina Axelsson Kihlblom vill absolut bussa elever. I själva verket vill hon lagstadga om att först slå sönder närhetsprincipen genom att bara 50 % av platserna i varje skola och klass får ges till elever nära. Sedan vill hon utse ”förtursområden” genom att helt enkelt kräva av kommuner att utsatta förorter ges förtur till vilka skolor som helst. Därefter ska barn därifrån via skolskjuts skickas dit varje dag....

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon