Sök
Stäng denna sökruta.

Arbetsmiljöfloppen

Socialdemokraterna älskar myndigheter. De startar alltid fler när de har makten. Men det finns några befintliga de älskar mer än de andra och en av dem är Arbetsmiljöverket.  LO har via Socialdemokraterna fått otroligt mycket makt i betalning för gratis arbetskraft och en massa pengar de skickat in i partiet. En av dessa betalningar är systemet med skyddsombuden, som istället för att myndigheten har anställda sådana är något LO får utse (!) på alla arbetsplatser.  Varje gång S har makten ökar de anslagen till bland annat Arbetsmiljöverket. Och drar igång en massa kampanjer.  2014 hade verket 622 miljoner i anslag, varav 101 var medel för skyddsombudsverksamheten.   2022 hade anslaget svällt till 787 miljoner kronor. En ökning med 165...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon