Justitieministern tycker man får skylla sig själv

I en intervju som inte alls fått den uppmärksamhet den borde säger Morgan Johansson, historiens värsta minister, följande:

Sverige 2022 tycker alltså justitieministern att företagare nu för att kriminaliteten nått enorma nivåer, många företagare vittnar om storskaliga stölder, kriminella som langar knark i deras butiker, bedrägerierna ökar och kostnaderna för företagarna skenar på grund av det här, får lösa problemen själva. 

Polisen kan inte lösa sexualbrott, kan inte stävja laglösheten i vissa förorter där kriminella helt och hållet tagit över med vägspärrar och terror mot invånare, klaner har upprättat parallella rättssystem och barn blir rånade. 

Inte ens pass klarar Sverige idag att leverera. I det här läget tycker Morgan Johansson att företagare som drabbas av kriminalitet får skylla sig själva eller betala för eländet, för ”de tjänar ju massa pengar”. Han kunde inte illustrera en socialdemokrats förakt för företag mer tydligt. Socialister som de är har de alltid hatat företagare. Att rättssamhället redan lämnat dem i sticket vet vi redan, att justitieministern bekräftar att det här är medvetet är det skrämmande. 

Ska vi börja beväpna oss privat också och skapa egna rättssystem när staten sviker oss som privatpersoner också menar Johansson? Öppnar han upp för medborgargarden eller vad är det frågan om?

För polischefen bekräftar den här sorgliga bilden av svenskt rättssamhälle. Här tycker Erik Nord att om man drabbas av mycket kriminalitet får man alltså lite grann skylla sig själv. 

Vi betalar högst skatter i hela världen, sossarna har under 8 år höjt 46 av dem. Och detta har resulterat i enorma energipriser, bensinpriser vid pump som saudiska Preem idag styr och som tangerat 30 kr/litern innan det sjönk, passhaveri, resehaveri på statliga Arlanda och en polis och ansvarigt statsråd som tycker att man får skylla sig själv om man drabbas av kriminella. 

Ofattbart uttalande faktiskt. Hoppas Annie Lööf är nöjd som räddade kvar Morgan Johansson

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!