Sök
Stäng denna sökruta.

Preem har makten – höjer pris vid pump

Jag har i tidigare granskningar avslöjat det spel som Miljöpartiet låg bakom med Preem och som gett dem en helt unik maktposition över svenska folkets bensin- och dieselpriser.  I granskningen varnade jag för att vi kommer att få ett läge när direktörer på saudiskägda Preem bestämmer vad vi ska betala vid pump. För om man kontrollerar biobränslemarknaden i Sverige och vi har världens hårdaste reduktionsplikter spelar det ingen roll vad råoljepriserna ligger på. Det är priset på etanolen som kommer att styra och helt utanför politisk kontroll.  Första delen i granskningen kan ni läsa här. Det här händer nu.  Redan 2020 skrev Gröna Bilister om att priset på etanolen skenade . De har i artikeln med en prisutvecklingskurva på...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon