Search
Close this search box.

Läx-rut blev pigdebatt

En av de första sakerna den första Allians-regeringen gjorde var som bekant att införa RUT-avdraget och en flera decennier lång pig-debatt försvann så sakteliga. För Socialdemokraterna har inte avskaffat RUT och några pigor hör vi inte talas om längre, tänka sig.  Det visade sig nämligen att just städbranschen, som växte enormt med RUT, var en integrationsmotor. Massa utlandsfödda startade företag, ännu fler fick jobb. För städning är ett av få enkla jobb i kunskapsnationen Sverige och ett jobb som finns i alla kulturer bortom alla språkbarriärer. Du kanske inte har många år i skolan men alla kan städa och ett hederligt vitt jobb med månadslön blir nyckeln in i det svenska samhället.  RUT-avdraget betalade sig själv. Jag har inte...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon