Search
Close this search box.

Starke man i Norrtälje

Med Stockholmsfixeringen i media är det lätt att glömma att de allra flesta människorna i landet inte bor i Stockholm eller ens stora städer. Ca 3 miljoner personer bor i storstäder, resten bor i mindre orter. En del kommuner ligger i nära anslutning till någon större stad, de flesta ligger nära deras regions största stad eller är den.  I dessa mindre orter fungerar det inte sällan som i humorserien "Starke man", som handlar om ett kommunalråd i en liten ort i Skåne. Ett parti har ganska ofta haft makten historiskt, ortens kommunalråd och "starke man" bygger upp ett nätverk av andra lokala makthavare, som ortens stora byggherre och andra profilerade företagare och lokaltidningen och tjänster byts utan insyn från...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon