Sossarna och desinformationen

Socialdemokraterna är som bekant regeringspartiet. Propaganda och desinformation är något som framför allt stater och politiska partier kan anses syssla med, att anklaga enskilda individer för propaganda är inte helt korrekt eftersom det krävs både många avsändare och många mottagare för den sortens politisk påverkan. 

Extra noga ska man alltså vara med vad man sänder ut som det parti som sitter i regeringen. Samma regering som nyss skapade ännu en myndighet, vi har redan hundratals varav många man kan lägga ner direkt.

Men sossarna älskar nya dyra myndigheter eftersom de kan utse generaldirektörer i framtiden så en av alla de nya skatteslukhål de skapat bara senaste fyra åren är Myndigheten för psykologiskt försvar och desinformation. Varför nu inte den arbetsuppgiften kan läggas på någon av de försvarsmyndigheter vi redan har. 

De påtalar tydligt skillnaden mellan medveten och omedveten desinformation. 

Är det då inte lustigt att just Socialdemokraterna inte har några problem att medvetet just sprida desinformation?

För i den här filmen de publicerade idag hävdar de att det är ”elever” som intervjuas och som skolministern sitter och ”blir förbannad” på vad de säger om friskolor.

Socialdemokraterna har 8900 prenumeranter och filmen har legat ute en hel dag. En enda kommentar. Från vilka? Sitt eget ungdomsförbund. Notera att det står svart på vitt att det är ”elevernas berättelser” som skolministern ”reagerar på”. 

Ingenstans står det uppenbara – att ”eleverna” är SSU:are och att filmen bara är påhittad. En reklamfilm. Fejk. Nedan ser ni Evin och Jonathan på bild från ett SSU-event. 

Att regeringen officiellt går ut och låtsas att en film är en dokumentär film, det vill säga en film som ska visa verkligheten, i själva verket är en kampanjfilm och utan att vara transparenta är just definitionen på desinformation faktiskt. 

Tipstack till Emil Moghaddan från KDU som påtalade detta på Twitter idag. 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!