Kontroversiell Lund-professor gjort bort sig igen

Erik Svensson heter en professor i ekologi vid Lunds Universitet. Han hetsade nyligen mot Svenska Dagbladets ledarsidas Olof Ehrenkrona och ett gäng andra personer där han påstod att det är lögn att DN:s kulturchef Björn Wiman i SVT sagt att vi som firar Nato gör det när Putin slaktar ukrainare. Ett ofattbart påhopp givetvis, av en bitter Nato-hatare. 

Professor Svensson passar därför på att kleta ner såväl Ehrenkrona som Hökmark med att detta är falska nyheter. 

Notera att han föredrar att kallas Kamrat Svensson så det gör jag i fortsättningen, som den kommunist han är. 

Han passar även på att inte dra in flera tidningar i drevandet och PM Nilsson på Dagens Industri kallas såväl ”trojansk häst åt den islamistiske diktatorn Erdogans” och alla revolutionära kommunisters favorit-skällsord ”femtekolonnare”. 

Verkar som om Svensson luktat lite väl djupt ner i någon flaska med tanke på hur han uttrycker sig. 

Men vet som har rätt är lätt att kontrollera för det är bara att kolla på SVT. Så kan vi ju avgöra om det Kamrat Svensson säger stämmer eller om det är det som är lögnen. 

Wiman sa ordagrant:

”Nu känner jag en oro över den slags nationella yra och feststämning som också urbrutit i spåren av det här beslutet. Jag har kollegor på andra tidningar som ätit tårta och skålat i Pommac för att fira att Sverige gått med i Nato och då glömmer man, vad är skälet till att Sverige gått med i Nato? Ja det är att Putin invaderat Ukraina och bedriver en slakt på det ukrainska folket. Är det något att fira? Nej. 

Det stämmer alltså att Björn Wiman passar på att skåpa ut alla som firat att Sverige äntligen blir ett normalt land försvarsmässigt med att vi också firar slakten på Ukrainska befolkningen. Så ofattbart vedervärdigt sagt faktiskt. 

 

Som alla kan se ljuger Kamrat Svensson, Lunds Universitets professor, helt öppet och vägrar att ändra eller rätta. 

Samma Kamrat Svensson har varit i blåsväder många gånger tidigare. Som 2013 när det blev stor skandal för att han twittrat osammanhängande elakt mot folk han hatar och öppet påstått saker som inte är sant. Då fick han be om ursäkt, fast det hävdade han att han inte gjort liksom att han inte, som ni alla kan se nu, hade titeln professor i sin bio. Nähe nej. 

Han har skämt ut Lunds Universtiet flera gånger förut och nu gör han det igen. Grattis till universitetsledningen som nu har en till skandal att hantera. Och med tanke på hur hans flöde ser ut lär de snart få göra det igen. 

 

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!