S sålde ut utrikespolitik för makt

För Socialdemokraterna har makten inget pris. De kan betala precis vad som helst. Inget är förbjudet för dem. De tillskansar sig åtskilliga miljoner mer än de redan tidigare har ur statsbudgeten genom ett nätverk av föreningar och organisationer de kontrollerar, skapar hela tiden nya ”oberoende” institution och verksamheter som får pengar direkt från staten men som de kontrollerar och som vi vet har inga problem att ljuga i debatten om precis vad som helst. 

De har heller inga problem med att ge rena mutor, som de gjorde med Amineh Kakabavehs avgörande röst i statsministeromröstningen i höstas. Sossarna skulle få igenom Magdalena Andersson till varje pris. 

Hennes krav var nämligen att sossarna skulle lova att stödja PYD. Ingen liten eftergift utan Socialdemokraterna gick så långt att de la utrikespolitik på bordet fritt att säljas till Kakabaveh för hennes röst. 

Att detta skulle kosta även i kronor fattade alla och jag skrev i december som enda sajt i Sverige om de pengar som YPG, partiet PYD:s väpnade gren, under radarn beviljades. 

376 miljoner dollar. 

Det var lätt att förstå redan då att priset skulle bli mycket högre än så – att Socialdemokraterna sålt ut våra relationer med bland andra Turkiet för makten. Och nu är detta ett faktum. 

Bara 5 månader efter de mutat Kakabaveh kräver Erdogan att mutan avvecklas för att han ska säga ja till Sverige Nato-ansökan.  Socialdemokraterna har alltså äventyrat relationer med andra länder och landets försvarsförmåga på sikt för att köpa EN (1) röst i riksdagen som gav dem makten i 10 månader. 

Det här är inte statsbärande. Eller statsmannamässigt. Det är ett episkt fiasko och visar bara att Socialdemokraterna varken har ideologi, heder eller end en idé om vad de vill med Sverige. De vill bara en enda sak – ha makt för att få makten över våra skattepengar. 

De struntar i allt annat. 

Jag tycker att det här måste upp på bordet i försvarsutskottet och i andra politiska sammanhang hur illa hanterat detta är av Socialdemokraterna. Och att det borde vara förbjudet att köpa utrikespolitiska beslut för makt. Eftersom det beteendet äventyrar hela landet i slutändan. Att politik är kohandel är en sak men de utrikespolitiska frågorna borde verkligen inte vara möjligt att muta folk med för röster. 

Huruvida S kommer krångla sig ur det här är fortfarande oklart. Erdogan behöver som vi vet inga ursäkter för att spela spel och han hade kanske gjort så här ändå men poängen är inte det utan att nu ser vi svart på vitt konsekvenserna och hur illa de kan bli när vi har ett parti som styr Rosenbad utan några som helst skrupler. 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!