Sök
Stäng denna sökruta.

IVL = statlig lobbying

IVL heter ett forskningsinstitut som inte på hemsidan är tydliga med vem som äger dem eller vem som finansierar dem. Inte de egentliga ägarna i alla fall.  På hemsidan kan man läsa att de är "ett fristående och oberoende forskningsinstitut inom miljö och hållbarhet". Affärsidén är att forska på saker som privata företag betalar, ihop med staten.    Men Stiftelsen för vatten och luftvårdsforskning (SIVL) äger i sin tur 100 % av IVL. Alltså, staten äger och finansierar IVL.  Det är dock inget IVL skyltar med. SIVL är svårt att hitta information om, de verkar inte ha en egen hemsida, vilket ju ger intrycket att man inte vill vara transparent. Men SIVL:s styrelse utses till hälften av regeringen, till...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon